Kraj pochodzenia: Indie
Region Malabar
Każda filiżanka pełna jest kompozycji stworzonej z nut: karmelu, czekolady i prażonych orzechów. Kawa ta posiada dużą zawartość kofeiny. Charakteryzuje się małą kwasowością oraz aksamitnym body. India Monsooned Malabar AA równie dobrze sprawdzi się w espresso, jak i cappuccino. Ani cukier ani mleko nie są w stanie stłumić jej wyrazistego smaku.
Zestaw 4 kaw, by się lepiej poznać
Jesteś w naszym sklepie po raz pierwszy? Miło Cię poznać! A może znasz nas od dawna, ale marzy Ci się wypróbowanie kilku kaw? Starter Pack to idealne rozwiązanie. W jego skład wchodzą 4 opakowania wyśmienitych ziaren pakowanych do 250 g. Kupujesz kilogram, a pijesz 4 różne kawy:
Kapuczina Targowa
Wyjątkowa mieszanka, którą raczymy Was podczas targów. Kapuczina Targowa stworzona przez Arcymistrza na nasz debiut na Warsaw Coffee Festival. Tak bardzo przypadła Wam do gustu, że musieliśmy wprowadzić ją do stałej sprzedaży.
Etiopia Yirgacheffe to jedna z najbardziej cenionych kaw specialty na świecie. Uprawiana w regionie Yirgacheffe, na wysokości 1200 metrów n.p.m., ta arabika zachwyca swoją naturalną czystością i wyjątkowym profilem smakowym.
Ta wyjątkowa kawa pochodzi z regionu Vale da Grama w Brazylii, znanego z idealnych warunków do uprawy arabiki. Uprawiana na wysokości 1200 m n.p.m., na plantacji Cahoeria de Gama, kawa Yellow Bourbon zachwyca swoją głębią smaku i wyjątkowym profilem aromatycznym. Ziarna poddane są obróbce pulped natural, która łączy w sobie zalety metody suchej i mokrej, nadając kawie wyjątkową słodycz i intensywność.
Kawa Peru Tunki to prawdziwy skarb, pochodzący z jednego z najdzikszych i najbardziej malowniczych regionów Amazonii – doliny Tabopata, położonej w Rezerwacie Narodowym Tambopata. Uprawiana na wysokości 1440–1700 m n.p.m., w regionie Puno, ta wyjątkowa arabica zawdzięcza swoją nazwę lokalnemu dzikiemu ptakowi zwanemu Tunki („skalny kogut”), który jest symbolem tego regionu.